A. Aambeuan
|
||
Bau
|
Bangké, bugang, kokotor jalma/sato
|
|
Hangit
|
Olahan anu tutung, barang anu kaduruk
|
|
Hangru
|
Getih
|
|
Hangseur
|
Cikiih
|
|
Hanyir
|
Lauk, getih
|
|
Hapeuk
|
Pakéan kotor, tempat kotor
|
|
Haseum
|
Kokotor ucing, kélék nu késangan, olahan anu geus lila
|
|
Pengar
|
Jéngkol, peuteuy, obat-obatan nu ngandung bahan kimia
|
|
Pesing
|
Cikiih
|
|
Segak
|
Bako, cipeuyeum
|
|
Seungit
|
Kembang, minyak seungit
|
|
B. Rarasaan
|
||
Amis
|
Rasana gula
|
|
Anta
|
Rasana cai (cai sumur di taneuh tela/basisir)
|
|
Asin
|
Rasana uyah
|
|
Gahar
|
Rasana manisan, inuman nu ngandung rasa amis-haseum.
|
|
Haseum
|
Rasana cuka, bungbuahan nu atah kénéh
|
|
Kecut
|
Rasana cuka
|
|
Kesed
|
Rasana salak (salak ngora)
|
|
Keutar
|
Rasana geutah, cangkang bungbuahan
|
|
Keurang
|
Rasana kadaharan nu geus tengi atawa nu digoréng ku minyak
|
|
kalapa murah
|
||
Lada
|
Rasana céngék
|
|
Pahang
|
Rasana buah jéngkol, iwung nu geus kolot atawa can diasakan
|
|
Pangset
|
Rasana olahan nu réa teuing uyah (asin pisan)
|
|
Pait
|
Rasana kina, paria, hamperu
|
|
Peuheur
|
Rasana térong
|
ngan pikeun pangajaran! hanya untuk pembelajaran! just for learning!